Wat zie je tegenwoordig toch leuke riemen! Vroeger was het hooguit een verschillend formaat en een verschillende kleur, maar niet te gek. Tenzij we kijken naar de country en western style. Deze is van oudsher al met mooie franjes en versiersels aan de riemen, kleding, schoenen en tassen.

Tegenwoordig zie je allerlei leuke patronen op een riem, maar dat niet alleen, hotfix-steentjes op riemen zijn helemaal hot! Ook Rhinestuds of Domestuds zijn goed te gebruiken op riemen, een riem wordt ineens niet alleen een handig middel om je broek goed om je heupen te laten zitten, het wordt een echt versierstuk!

De “normale” riem met hotfix-steentjes

In winkels heb je erg veel keus, ook op de markten kom je veel verschillende tegen, maar wat is er nu leuker dan je eigen riem te ontwerpen! Jouw stijl, jouw steentjes, domestuds of rhinestuds of wat dan ook voor ander leuks wat je allemaal op een riem kunt bevestigen. Je kunt hem helemaal naar je eigen smaak maken. Als je iets langs op je broek draagt aan boven kleding, zou ik de voorkant van je blouse of top bij de broek in doen, op deze manier komt je riem weer mooi tot uiting.

Heupriemen met hotfix-steentjes

Je kunt ook een riem nemen voor over je heupen. Leuk voor bijvoorbeeld over een rok of jurkje, op deze manier zie je alle bewerkingen in de riem heel mooi zitten. Je kunt een eenvoudige rok of eenvoudig jurkje aan trekken, de riem maakt alles sierlijk of juist erg opvallend.

Kinderriemen met hotfix-steentjes

Heel leuk voor meisjes, een mooi riempje met leuke hotfix-steentjes erop. We hebben ze in zoveel verschillende kleuren. Tegenwoordig moet het heel veel “elsa blauw” zijn, oftewel licht blauw. Aquamarine is hiervoor een hele mooie kleur en als je een extra effect op de steentjes wilt, kun je kiezen voor aquamarine ab.

Hoe bevestig je hotfix-steentjes op een riem?

Aangezien je met leer werkt, kun je een hotfix applicator gebruiken of met aparte lijm de steentjes bevestigen. Het maakt dan niet uit of je hotfix steentjes gebruikt of non-hotfix steentjes. Als je hotfix steentjes wilt lijmen met aparte lijm, kun je gewoon aparte lijm op de onderkant van de steen of op het leer doen.
 
?
 
  • Allereerst ga je bepalen wat voor patroon je op de riem wilt hebben. Dit kun je met een potloodje uittekenen op de riem.
 
  • Bepaal voor jezelf met welke formaten en kleuren je wilt werken. Leg ze eerst even op de riem om te kijken wat mooi staat.
 
  • Nu maak je met een gaatjestang een klein randje (te grootte van je steen) in het leer. Pas op dat je er geen gat in maakt, dan kan de steen niet meer bevestigd worden.
 
  • Binnen het randje schuur je het leer een beetje weg met een stukje schuurpapier, zodat het iets ruwer wordt.
 
  • Nu kun je de steentjes erop bevestigen met een applicator of met lijm er op plakken.

Op de foto’s laat ik zien hoe ik het gedaan heb. Ik heb hiervoor onze mooiste kwaliteit gebruikt, de superior kwaliteit. Aangezien je erg lang met een riem kan doen, vind ik dit zeker de moeite waard!
 
Annemarieke
 
  Annemarieke     22-11-2016 14:51     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.