Een hotfix applicator heeft u in principe alleen nodig voor het plakken van hotfix steentjes op plaatsen waar u niet met de strijkbout kunt werken. Denk hierbij aan laarzen, tassen, caps, spiegels, fotolijstjes etc.

Puntjes aanduiden

U kunt vooraf met een stift puntjes aanduiden op het werkstuk dat u gaat beplakken. Let er wel op dat de stift niet doordrukt naar de onderkant van het werkstuk! Wanneer u alle stipjes op de juiste plek heeft staan kunt u de kleuren en maten voor de steentjes uit gaan zoeken. Zijn de steentjes die u wilt gebruiken allemaal uit gekozen, plaats dan de juiste maat tooltip of de platte tooltip op de hotfix applicator.

Applicator aanzetten

Wanneer u er zeker van bent dat de hotfix applicator stevig en geheel vrij ligt kunt u hem aanzetten met het knopje op de achterzijde.

Let op: de hotfix applicator word warm, houdt dus kinderen en huisdieren op een veilige afstand!

De opwarm tijd van de hotfix applicator bedraagt ongeveer 2 minuten. In de tijd dat de hotfix applicator opwarmt kunt u de steentjes goed gaan leggen. De steentjes dienen met de lijmzijde naar beneden te liggen. Als de steentjes goed liggen kunt u gaan beginnen met plakken.

Steentjes plaatsen

Zorg er wel voor dat u de steentjes niet op het werkstuk omdraait maar op bijvoorbeeld een stuk karton! De verwarmde steentjes plakken gemakkelijk voor- en achterzijde van uw werkstuk aan elkaar. Wanneer u bijvoorbeeld een T-shirt beplakt dient u iets tussen het T-shirt te plaatsen, bijvoorbeeld een stuk karton.

Plaats de top verticaal, dus recht, op het steentje. Deze word vastgehouden door de metalen top. Pak het steentje op en laat het enkele seconden opwarmen, wacht tot de lijmlaag begint te glinsteren en blaasjes vertoont!

Breng nu het steentje op de juiste plek aan. Haal de applicator er af en druk het zachtjes aan. Gebruik geen kracht bij het plaatsen van het steentje met de applicator, anders krijgt u lijmresten die onder het steentje vandaan komen.

Pincet of naald als hulpmiddel

Indien het steentje slecht loslaat uit de hotfix applicator kunt u met een pincet of naald het steentje door het gleufje van de tip op zijn plek houden terwijl u de hotfix applicator weghaalt.

Waarschuwing

Alle hotfix applicators welke Strass-steentjes.nl aanbiedt zijn naar alle Europese wetgevingen goedgekeurd, zowel elektrisch als naar gebruik gericht. Dit neemt niet weg dat u voorzichtig dient te zijn bij gebruik van het toestel. De metalen delen worden zeer heet en u kunt zich er lelijk aan verbranden. Dit houdt ook in dat het toestel niet geschikt is voor kleine kinderen, oudere kinderen kunnen er mee werken maar dan het beste onder begeleiding.

 

  Annemarieke     15-03-2017 14:58     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.