Nog even en dan is het kerst en dat gaat gepaard met het jaarlijkse dilemma van iedere vrouw: “wat doe ik aan?”. Ik begin standaard al vroeg met nadenken. Ja ja, nog niet eens met shoppen, maar gewoon eerst met “nadenken”. In mijn hoofd ga ik door mijn kledingkast en constateer natuurlijk dat ik niets heb op aan te trekken. Wel bijzonder he, ik kan me niet herinneren dat ik ooit in mijn blote billen naar buiten ben gegaan, dus er zou wel iets in mijn kast moeten hangen.

Jurkje versieren met strass-steentjes

Als ik dan ga shoppen is de kleding of over dressed, of saai, te wijd, te kort, te lang of niet “kerst” genoeg. DILEMMA!


 
Maar nu heb ik de oplossing. Ik heb nog wel een heel leuk Desigual jurkje in de kast hangen. Zwart met een mooie rode roos, dus best wel een beetje feestachtig. Het mist alleen dat kleine detail “kerst”. Bij Kerst denk ik namelijk aan bling bling en glitters en daar kan ik nou net wel wat mee!

Ik heb mijn jurkje erbij gepakt en op tafel gelegd en eens goed bekeken. Hoe kan ik dat jurkje nu subtiel een leuke kerstlook geven, maar niet te veel bling?
Door subtiel hier en daar een mooi steentje aan te brengen.

Stap 1: Kies de juiste kwaliteit steentjes

Welke kwaliteit steentjes ga ik hiervoor gebruiken?
Het is kerst, dus een mooie schittering mag zeker! Met alle kerstverlichting straks, komt dat helemaal goed. Het wordt onze Excellent kwaliteit.

Stap 2: Kies uit non-hotfix of hotfix steentjes

Welk steentje ga ik gebruiken, non-hotfix of hotfix-steentjes?
Op katoenen stof kan een hotfix applicator gebruikt worden, dus ik neem de steentjes met een eigen lijmlaag, de hotfix steentjes. Non hotfix (zonder lijmlaag en met hotfix lijm te bevestigen) kan in principe net zo goed, het is maar net wat je fijner vindt om mee te werken.

Stap 3: Kies de juiste kleur hotfix steentjes

Welke kleur is het mooiste bij dit jurkje?
Zwarte steentjes zitten er al op, dus deze kleur wordt het niet. De roos is rood met rose, dus ik pak de rode tinten en de rose tinten. En dan is het een kwestie van bekijken welke het mooiste overeen komen. Aangezien ik het subtiel wil houden, kies ik een kleur die mooi overeen komt. Het wordt Light Siam.

Stap 4: Kies het formaat hotfix steentje

Welk formaat hotfix steentje ga ik gebruiken?
Om deze keus goed te maken heb ik 3 verschillende formaten steentjes op het jurkje neer gelegd: Persoonlijk vind ik het mooi om in het midden met klein te beginnen en dan steeds groter naar de zijkanten. Het middenstuk van de roos heb ik met SS10 gedaan, de buitenste bladeren met SS16 en op het zwarte gedeelte heb ik hier en daar een SS20 steentje geplaatst.

Stap 5: Kies de manier van bevestigen van de steentjes?

Hoe ga ik de hotfix steentjes excellent light siam bevestigen?
Bij Stap 2 noemde ik al de applicator. Ik test even aan de binnenkant van de zoom, onderaan het jurkje of het goed gaat als ik met een hotfix-applicator een steentje ga aanbrengen. Ik merk al gauw dat ik de applicator goed verticaal op de stof moet zetten en dat het ijzer niet de stof moet raken. Een klein brandgaatje is snel gemaakt en dat is zonde!

Hotfix-applicator gebruiken op stof

Voor een SS10 steentje heb ik het opzetstukje SS10 nodig en dit geldt ook voor de andere steentjes. Per formaat steentje een zelfde formaat opzetstukje. Deze bevestig ik op de Hotfix-applicator De luxe (simple kan natuurlijk ook). Vervolgens verwarm ik de hotfix applicator op de hoogste stand, binnen 2 minuten is hij goed heet. Nu zet ik hem terug op de laagste stand en kan ik ermee gaan werken. Het is erg belangrijk om het apparaat terug te zetten op de 7W knop, anders krijg je brandgaten!
Ik pak met de applicator een steentje op met het glas gedeelte naar boven. Ik kan zien dat de lijm zacht wordt. De lijm begint te glanzen of te borrelen. Nu bevestig ik het steentje op de stof door simpel weg de applicator verticaal boven de stof te plaatsen. Wel opletten dat ik de stof niet aanraak met het ijzer van de applicator.


 
Als het niet goed lukt om het steentje op te pakken, kun je ook de steentjes alvast op de stof leggen en dan de applicator er overheen plaatsen. Als het steentje niet loslaat, kun je het met een pincet losmaken vanuit het opzetstukje. In het opzetstukje zit een spleetje, hier kun je een pincet tussenplaatsen en zo het steentje eruit drukken. Op deze manier bevestig ik alle steentjes op mijn jurkje en laat het jurkje goed afkoelen zodat de lijm goed hard kan worden.

Hotfix-lijm gebruiken

Als je toch bang bent voor brandgaten en het niet aandurft met een hotfix applicator, kun je ze altijd lijmen met onze hotfix-lijm. Gewoon een klein druppeltje lijm op de stof plaatsen en hier een steentje opleggen. Vervolgens een klein beetje aandrukken en laten drogen.

Steentjes strijken op kleding

Een derde optie is strijken met een strijkbout. Let hierbij wel op dat je een stukje bakpapier of een theedoek tussen de steentjes en je strijkbout legt.

Super leuk om te doen! Ik weet één ding zeker: IK ben de enige in deze unieke creatie met kerst!

Kerstactie 10% korting op de hele collectie

We hebben nu een super leuke actie: 10% op de hele collectie! Trek dus een leuk jurkje of ander kledingstuk uit de kast, leef je uit met onze mooie hotfix-steentjes en deze kerst loop je in net zo’n leuke en unieke creatie als ik! Bekijk onze webshop Strass-steentjes.nl
 
Groeten Annemarieke
Strass-steentjes.nl
 
    14-12-2016 16:29     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Renathe -  18-09-2020

Heel erg bedankt voor de uitleg. Het lijkt me erg leuk een aantal kledingstukken wat specialer te maken met steentjes! Kan dit ook op leer? Ik ga in ieder geval even in de shop rondkijken :)