Sleutelhanger met Diamond Painting steentjes


Sleutelhangers met Diamond Painting Steentjes


Een leuk idee voor al die extra steentjes die je overhoudt na het maken van een Diamond Painting.
Zoek een patroontje, bijvoorbeeld op Pinterest, van maximaal 11 vakjes breed en 16 vakjes hoog. Dit kan een kruissteekpatroontje zijn, een patroontje van Pixel Art, strijkkraaltjes of maak zelf een patroontje.


Bij de Sleutelhanger rechthoek zit een stukje canvasdoek met plaklaag en ruitjespatroon. Hierop kun je zelf een afbeelding maken van 11x16 steentjes. 
Knip hierna het canvas op maat. Je hebt dan houvast tijdens het werken.

De Hartvorm is een ander verhaal. Hier is het patroontje maximaal 16 vakjes breed en 14 vakjes hoog maar hou rekening met de hartvorm. Teken deze eerst op het canvas en/of knip het eerst op maat.

Veel plakplezier!

 

Kerstballen pimpen


Met lijm, steentjes, parels of Nailheads kun je de leukste creaties maken. Eventueel een stukje kant, een gehaakt randje of wat veren en natuurlijk wat kerstballen en je kunt je helemaal uitleven.
De ballen hebben we gewoon bij de Action gekocht. De gehaakte randjes een keer via Marktplaats gescoord.
De werkwijze is simpel: drupjes lijm of tekst met lijm op de bal schrijven en daarna de steentjes en/of andere dingen er op plakken. Even lichtjes aandrukken en eventueel even aangedrukt houden.
Tip: leg de bal tijdens het versieren op een opgevouwen (oude) theedoek, dan rolt hij niet weg.
Veel plakplezier!

Gebruikte materialen:

Witte bal: Hotfix steentjes Premium DMC Crystal SS6, SS10, SS16, SS20

Roze bal: Hotfix Parels parelmoer en licht roze

Groene bal: Hotfix nailheads licht goud ster

Bronzen bal: Hotfix Dome studs bruin SS6 en SS20

Witte bal met tekst: Hotfix steentjes Premium DMC Licht Siam en Emerald


 

Gepimpt jasje

                   
Cognac kleurig kunststof leren jasje "gepimpt" met Premium DMC hotfix-steentjes (SS10) in de kleur Light Peach. Mede vanwege de kwetsbare stof in dit geval de steentjes gelijmd met hotfix lijm.
Op elke kruising van de stiknaden een klein druppeltje lijm leggen en vervolgens een steentje erop plaatsen. Even lichtjes aandrukken. Overtollige lijm gewoon laten zitten, is later weinig meer van zichtbaar. 
Ook lijmen met lijm is dus mogelijk bij hotfix steentjes. (In plaats van de steentjes verwarmen.) Hier hoef je dus niet persé non-hotfix voor te gebruiken, al zal het effect dan waarschijnlijk nog mooier zijn aangezien onze non-hotfix steentjes een Excellent Austrian kwaliteit hebben.

Telefoonhoesje met Hotfix parels

Telefoonhoesje met Hotfixparels  

 

        Dit telefoonhoesje is versierd met Hotfixparels. Gebruikte maten SS10, SS16 en
        SS20. Kleur: Parelmoer. 
        Verwarmen met de Hotfix-applicator.

Opberghoesje voor oordopjesEen hoesje om oordopjes in op te bergen. Versierd met Premium DMC kwaliteit Hotfix-steentjes in de maten SS6 en SS10. De kleur is Rainbow.

Kipling sandaal (maat 31)

 

T-Shirt met Vos


Op Pinterest vind je de leukste afbeeldingen/tekeningen die je gemakkelijk als patroon voor je hotfix-steentjes projecten kunt gebruiken. Zie hier een ware "Silver Fox" wink
Gebruikte steentjes: Hematite SS16 Premium DMC Hotfix steentjes.

Bordeaux Dog op spijkerjasje

Mini tablet cover

 

Mini tablet cover versierd met bruine Dome Studs in de maten SS6, SS10 en SS20. Verwarmd met de hotfix-applicator en het platte opzetstukje (19mm). Let op: vanwege de kwetsbare ondergrond is het aan te raden de applicator op 7W te zetten en de Dome studs niet langer dan 5 seconden te verwarmen. Niet te hard drukken, want dan druk je de lijm er onder weg.

T-Shirt met zwaluwen


Groen T-Shirt met afbeelding van zwaluwen op een draad. Premium DMC kwaliteit Hotfixsteentjes kleur Jet in de maten SS6, SS10 en SS16

Bikini met Swarovski stenen

T-Shirt met kwetterende vogeltjes


Afbeelding van vrolijk kletsende vogeltjes op een blauw T-shirt. 
Gebruikte steentjes: Premium DMC Hotfix steentjes in de maten SS6, SS10, SS16 en SS20. Kleur Light Sapphire. 

Let op: wanneer je kleine en grote steentjes naast elkaar plaatst worden de kleinsten vaak niet voldoende verwarmd tijdens het strijken. Je zult deze steentjes dan even apart met de punt van het strijkijzer moeten verwarmen of er voor zorgen dat bijvoorbeeld SS6 niet direct naast SS20 licht.

Badpak voor synchroonzwemmen

Kerstballen met naam


Zelf hele persoonlijke kerstballen maken? Probeer dit eens: je "schrijft" met hotfix-lijm een tekst/naam op de bal en legt dan de door jou gekozen steentjes erop. Kan niet persoonlijker!

Bloemetjes op Spijkerjasje

Kentekenplaat

Fantasie Paard

Hondje op shirt