Gepimpte broek met Spikes


Een simpele manier om een basic kledingstuk wat meer "pit" te geven of wat chiquer te maken is het te versieren met Spikes.
Naar smaak toevoegen zou ik zeggen. Hier en daar eentje of bijvoorbeeld een hele rand, alles kan. Gewoon de puntjes door de stof drukken en (liefst met een tangetje) ombuigen aan de achterkant.


Wij hebben zilveren spikes gebruikt maar we hebben ze ook in het goud.

Sleutelhanger met Diamond Painting steentjes


Sleutelhangers met Diamond Painting Steentjes


Een leuk idee voor al die extra steentjes die je overhoudt na het maken van een Diamond Painting.
Klik hier voor patroontjes die we verzameld hebben en die je kunt uitprinten. (makkelijk voor een kinderfeestje
Of zoek zelf een patroontje, bijvoorbeeld op Pinterest, van maximaal 11 vakjes breed en 16 vakjes hoog. Dit kan een kruissteekpatroontje zijn, een patroontje van Pixel Art, strijkkraaltjes. Of maak zelf een patroontje.


Bij de Sleutelhanger rechthoek zit een stukje canvasdoek met plaklaag en ruitjespatroon. Hierop kun je zelf een afbeelding maken van 11x16 steentjes. 
Knip hierna het canvas op maat. Je hebt dan houvast tijdens het werken.

De Hartvorm is een ander verhaal. Hier is het patroontje maximaal 16 vakjes breed en 14 vakjes hoog maar hou rekening met de hartvorm. Teken deze eerst op het canvas en/of knip het eerst op maat.

Veel plakplezier!

 

Kerstballen pimpen


Met lijm, steentjes, parels of Nailheads kun je de leukste creaties maken. Eventueel een stukje kant, een gehaakt randje of wat veren en natuurlijk wat kerstballen en je kunt je helemaal uitleven.
De ballen hebben we gewoon bij de Action gekocht. De gehaakte randjes een keer via Marktplaats gescoord.
De werkwijze is simpel: drupjes lijm of tekst met lijm op de bal schrijven en daarna de steentjes en/of andere dingen er op plakken. Even lichtjes aandrukken en eventueel even aangedrukt houden.
Tip: leg de bal tijdens het versieren op een opgevouwen (oude) theedoek, dan rolt hij niet weg.
Veel plakplezier!

Gebruikte materialen:

Witte bal: Hotfix steentjes Premium DMC Crystal SS6, SS10, SS16, SS20

Roze bal: Hotfix Parels parelmoer en licht roze

Groene bal: Hotfix nailheads licht goud ster

Bronzen bal: Hotfix Dome studs bruin SS6 en SS20

Witte bal met tekst: Hotfix steentjes Premium DMC Licht Siam en Emerald


 

Gepimpt jasje

                   
Cognac kleurig kunststof leren jasje "gepimpt" met Premium DMC hotfix-steentjes (SS10) in de kleur Light Peach. Mede vanwege de kwetsbare stof in dit geval de steentjes gelijmd met hotfix lijm.
Op elke kruising van de stiknaden een klein druppeltje lijm leggen en vervolgens een steentje erop plaatsen. Even lichtjes aandrukken. Overtollige lijm gewoon laten zitten, is later weinig meer van zichtbaar. 
Ook lijmen met lijm is dus mogelijk bij hotfix steentjes. (In plaats van de steentjes verwarmen.) Hier hoef je dus niet persé non-hotfix voor te gebruiken, al zal het effect dan waarschijnlijk nog mooier zijn aangezien onze non-hotfix steentjes een Excellent Austrian kwaliteit hebben.

Telefoonhoesje met Hotfix parels

Telefoonhoesje met Hotfixparels  

 

        Dit telefoonhoesje is versierd met Hotfixparels. Gebruikte maten SS10, SS16 en
        SS20. Kleur: Parelmoer. 
        Verwarmen met de Hotfix-applicator.

Opberghoesje voor oordopjesEen hoesje om oordopjes in op te bergen. Versierd met Premium DMC kwaliteit Hotfix-steentjes in de maten SS6 en SS10. De kleur is Rainbow.

Kipling sandaal (maat 31)

  

Alle ouders kennen wel de populaire kinderschoenen van Kipling. Dit merk schoen is vooral bekend van de sandalen. Als jij je Kipling sandalen net even wat anders wil dan de anderen in je klas, bijvoorbeeld zoals op de foto, dan ben je hier aan het goede adres. Op zowel de Kipling sandalen van leer als metallic kun je op de banden of de riempjes een mooie versiering maken. Sommige ouders kopen zelf twee paar kindersandalen om deze mooi te decoreren!

Op de foto zie je

T-Shirt met Vos


Op Pinterest vind je de leukste afbeeldingen/tekeningen die je gemakkelijk als patroon voor je hotfix-steentjes projecten kunt gebruiken. Zie hier een ware "Silver Fox" wink
Gebruikte steentjes: Hematite SS16 Premium DMC Hotfix steentjes.

Bordeaux Dog op spijkerjasje

Heb je een oud spijkerjasje, of ben je erop uitgekeken? Op zoek naar tips voor spijkerjasje pimpen? Onze steentje zijn veel leuker dan een borduursel of textielverf. Ook kan je met onze steentjes de afbeeldingen veel preciezer op de stof krijgen. Nog een tip: scoor even gemakkelijk een paar spijkerjacks op de rommelmarkt of met Koningsdag en leef je uit!

Onze klant gebruikte op de foto 

Mini tablet cover

 

Mini tablet cover versierd met bruine Dome Studs in de maten SS6, SS10 en SS20. Verwarmd met de hotfix-applicator en het platte opzetstukje (19mm). Let op: vanwege de kwetsbare ondergrond is het aan te raden de applicator op 7W te zetten en de Dome studs niet langer dan 5 seconden te verwarmen. Niet te hard drukken, want dan druk je de lijm er onder weg.

T-Shirt met zwaluwen


Groen T-Shirt met afbeelding van zwaluwen op een draad. Premium DMC kwaliteit Hotfixsteentjes kleur Jet in de maten SS6, SS10 en SS16

Bikini met Swarovski stenen

Girls love diamonds, dus denk eens aan een heel persoonlijk custom made bikini of badpak! Je bikini pimpen met Swarovski stenen is veel mooier dan versieren met studs, wat je heel vaak ziet in zwembaden of op het strand. Ook vallen er geen plakkertjes af, decoratiesteentjes zitten namelijk wél goed bevestigd!

Sommige vrouwen kunnen met Swarovski stenen een bikini maken in de stijl van de duurste modellen uit de winkel. Kies dus voor het decoreren of personaliseren van je bikinibroekje, het bovenstukje of je hele tenue.

Op de afbeelding van de zwemkleding zie je 

T-Shirt met kwetterende vogeltjes


Afbeelding van vrolijk kletsende vogeltjes op een blauw T-shirt. 
Gebruikte steentjes: Premium DMC Hotfix steentjes in de maten SS6, SS10, SS16 en SS20. Kleur Light Sapphire. 

Let op: wanneer je kleine en grote steentjes naast elkaar plaatst worden de kleinsten vaak niet voldoende verwarmd tijdens het strijken. Je zult deze steentjes dan even apart met de punt van het strijkijzer moeten verwarmen of er voor zorgen dat bijvoorbeeld SS6 niet direct naast SS20 ligt.

Badpak voor synchroonzwemmen

Bij synchroonzwemmen draai alles om schoonheid, sierlijkheid en uiterlijk. Bij wedstrijden en andere presentaties wordt er met visagie, make-up of een kroontje alles aan gedaan om jou de mooiste te maken. Dat kan natuurlijk ook met een badpak voor synchroonzwemmen.

Overleg met de zwemleiding of je badpak na versiering aan de strenge voorwaarden van het synchroonzwemmen voldoet. Dit geldt vooral bij het diplomazwemmen.

Op het voorbeeld is gewerkt met:

Kerstballen met naam


Zelf hele persoonlijke kerstballen maken? Probeer dit eens: je "schrijft" met hotfix-lijm een tekst/naam op de bal en legt dan de door jou gekozen steentjes erop. Kan niet persoonlijker!

Bloemetjes op Spijkerjasje


Hier bij Strass-steentjes werden we blij van dit speels gepimpte jasje! Ideaal ook als je nog een jasje in je kast hebt dat je eigenlijk nooit meer aantrekt. Met de juiste hotfix steentjes kun je immers een spijkerjasje of andere kleding toch een heel nieuwe look geven, zonder textielstiften waarvan de inkt gaat vlekken of vaal wordt. En patches die je met een strijkijzer kan aanbrengen laten op de lange duur vaak los.

De eigenaresse van dit jasje koos voor de combi 

Kentekenplaat


Op deze afbeelding zie je de omtrek van een fantasy kentekenplaat uit een winkel. De omtrek van deze decoratie kun je net als de lijst van een schilderij of poster naar hartenlust versieren met je zelf uitgekozen steentjes.

De maakster gebruikte hier 

Fantasie Paard

Paarden zijn amen met honden en katten de meest geliefde dieren, ook om uit te beelden met hotfix steentjes. Behalve op kleding of je schooltas zien we ze op eze foto vne en inzender ook op gordijnen uit een meisjeskamer, en waarom ook niet! Met zulke dieren op de gordijnen willen je kinderen altijd op tijd in bed liggen!

Wat is hier gebruikt?

Hondje op shirt

Net hadden we het al over dieren op gordijnstof, maar ook horen we van klanten dat ze effen T-shirts kopen en dan de fraaiste versieringen aanbrengen. Op deze foto zie je bijvoorbeeld iemand die haar hondje perfect nabootste op een shirt. Een ideale DIY make-over!

Wij hebben gebruik gemaakt van de volgende steentjes: