Maattabel:

SS3 1.35-1.51 mm
SS4 1.50-1.70 mm
SS5 1.70-1.90 mm
SS6 1.90-2.10 mm
SS8 2.30-2.50 mm
SS9 2.50-2.70 mm
SS10  2.70-2.90 mm
SS12 3.00-3.20 mm
SS16  3.80-4.00 mm
SS20 4.60-4.80 mm
SS30 6.30-6.50 mm
SS34 7.00-7.30 mm
SS40  8.35-8.65 mm
SS48 10.95-11.25 mm

Kleurenkaart:

 

Hotfix steentje in Light Amethyst kleur. Zachter roze kleur, richting paarsLight Amethyst

De kleur Light Amethyst (of in het Nederlands: amethist) is een prima keuze als je eens iets ander wil dan de standaard kleur roze. Het is iets minder meisjesachtig of ‘prinsessenachtig’ en past daardoor beter in de wat meer stijlvolle toepassingen. In de Chinese astrologie wordt deze kleur gekoppeld aan mensen die vallen onder het dierenriemteken de haas. Ook is het een goede keuze als je een wat zachtere versie wenst dan het standaard amethyst, dat immers wat meer paars-blauw is.

Hotfix steentje in de kleur amethyst. Een violette paarse gloedAmethyst

Een amethyst is de violette versie van kwartsmineraal. Er zit een eeuwenoude traditie vast aan deze bekende edelsteen (ook wel genoemd de bisschopssteen) vanwege de gewilde paarse gloed. Daarnaast is amethyst de edelsteen die geliefden elkaar schenken op Valentijnsdag. Het is dus bij uitstek een kleur bij jouw creatie die liefde en romantiek symboliseert.

Hotfix steentje in aquamarine kleur. Een licht blauw getinte steen

Aquamarine

Aquamarine of aquamarijn betekent in het Latijn letterlijk ‘water van de zee’. Dit maakt onze kleur aquamarine zeer geschikt om te gebruiken als jij van de zee houdt of iets met een water-thema wil. Veel van onze klanten verwerken de steentjes in badpakken of bikini’s omdat het goed samengaat met zwemmen, de zee en aanverwante zaken. Hoewel aquamarijn vooral bekend staat als een blauwtint, komt het ook voor met een groene, roze of paarse gloed. Wij hebben echter de blauwe variant in ons assortiment.

Hotfix steentje in Aquamarine AB. De glanzende versie in lichtblauwe kleur

Aquamarine AB

Als jij van de blauwversie van aquamarijn houdt en met je steentjes iets met water wil uitstralen of spullen rondom zwemmen of water wil versieren, dan is de optie AB (Aurore Boréale) ook vaak een goede keuze. De van het Noorderlicht bekende AB-tint bij aquamarine heeft een minder matte en meer glanzende uitstraling. Dit maakt het ideaal voor een wat extraverter uiting of persoonlijkheid.

Hotfix steentje in Black Diamond kleur. Een donker grijze tint

Black Diamond

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is de kleuroptie Black Diamond niet gitzwart, maar eerder een soort donker grijs. Dit fancy steentje zorgt voor een glamorous design. Ook toont het je liefde voor iemand aan. Een diamant is immers het hardste materiaal dat voorkomt in de natuur en deze eigenschap symboliseert daardoor eeuwigdurende trouw aan je partner. Het kleurtype Black Diamond biedt een goede tot uitstekende lichtechtheid voor kleurbehoud, ook op lange termijn.

Hotfix steentje in Blue Zircon kleur. Een steen met rustige blauwe gloed.

Blue Zircon 

Zirkoon komt uit het klassieke rijtje uit de Thaise Orde van de Negen Edelstenen. Vaak is zirkoon kleurloos, maar door ze te verhitten wordt de kleur soms ook wel rood-, blauw- of geelkleurig. In ons assortiment tref je de meest gevraagde keuze: Blue Zircon, oftewel blauw zirkoon. Alternatief genezers gebruiken deze kleur of deze edelstenen voor mensen die lijden aan allergie, slapeloosheid en rusteloosheid. Sommige klanten verwerken daardoor de steentjes in deze kleur in hun kussensloop.

Hotfix steentje in Capri Blue kleur. Hoge blauwe glinsterfactor

Capri Blue

Capri Blue, of in het Nederlands Capriblauw, staat bekend om de exclusieve uitstraling en de hoge glinsterfactor. In de kleurenpsychologie staat deze tint bekend om zijn stimulerende werking op zelfexpressie. Ook wordt Capri Blue veel gebruikt voor de meer tijdloze kleding maar ook is het geschikt voor de ware glamour outfits voor chique gelegenheden. Capri Blue valt goed te combineren met diverse groentinten.

Hotfix steentje in Citrine kleur. Een citroengele zomerse kleur.

Citrine

Citrine (of op zijn Nederlands: citrien of citroen) is een leuke citroengele zomerse kleur, die jou en je omgeving vrolijk maakt. Ook staan de citroen en zijn kleur symbool voor frisheid, levendigheid en reinheid. En je weet vast wel dat citroen als drankje of gezichtsmasker bekend staat als een verjongend en geneeskrachtig middel.

Hotfix steentje in Crystal kleur. Bijna kleurloze witte tint

Crystal

De normale kristal kleur is de populairste keuze op de kleurenwaaier van Strass-steentjes.nl. Crystal of kristal is dan ook zo’n typische kleur waar een beginner goed mee kan starten, want dit is met zijn bijna kleurloze, witte tint de algemene basiskleur. De precieze kleur wordt bepaald door de manier waarop het licht op het kristal valt.  De steentjes hebben desondanks een uniforme glansgraad. Kristal straalt zuiverheid, eerlijkheid en balans uit, wat ideaal is om deze kleur te kiezen als dit goed bij jou past.

Hotfix steentje in Crystal AB kleur.

Crystal AB

De AB-versie van Crystal straalt de echte diamond look uit. Vergeleken met onze basisversie van Crystal of kristal heeft AB meer glinstering, een wat energiekere en zilveren uitstraling. AB betekent Aurore Boréale, de tint zoals we die kennen van de tot de verbeelding sprekende Noorderlicht of poollicht. Crystal AB heeft een coating die zorgt voor een geïriseerde gloed (regenbooggloed), zodat de schittering nog opvallender en mooier is dan onze basiskleur kristal.

Hotfix steentje in Emerald kleur. Smaragdgroene edelsteenkleur

Emerald

Emerald staat symbool voor schoonheid en nieuw leven, ideaal dus als je met je versieringen het voorjaar alvast in huis wil halen! Deze smaragdgroene edelsteenkleur straalt luxe en exclusiviteit uit omdat het een kostbare edelsteensoort is. Deze tint duikt dan ook vaak op bij sieraden, make-up  of woninginrichting uit het hogere segment. De duurdere modellen van  sommige smartphones zijn niet voor niets in emerald-groen. Wij kozen voor emerald-groen omdat deze tint het meest gewild is onder het publiek.

Hotfix steentje in Fuchsia kleur. Felle paars roze kleur

Fuchsia

Als je kiest voor fuchsia, zal jouw versiering warmte en charme uitstralen. Als je het gebruikt in een bepaalde steentjescompositie zal deze tint in veel gevallen eruit springen. Deze felle paars/roze kleur is immers heel geschikt als je wil knallen. Onze fuchsia-keuze ligt tussen fuchsiaroze en de tint koninklijk fuchsia in. Mocht je eigenlijk op zoek zijn naar tinten als magenta of cyclaam, dan raden we je aan om eens bij ons standaard roze te kijken.

Hotfix steentje in Jet kleur. Een donkergrijze kleur

Jet

De naam ‘Jet’ komt uit de wereld van printers, denk maar aan de ink jet printer. Van de vele tinten die er bestaan in het grijze spectrum, oftewel alles tussen wit en zwart, spreekt bij onze klanten de kleur ‘jet’ toch wel het meest tot de verbeelding. Het gaat dan niet om de middentoon grijs, maar de wat meer asgrauwe variant. Bij sommige toepassingen straalt een kleur als jet exclusiviteit uit, en dat is wat veel mensen waarderen op hun kleding op andere zaken waarvoor ze onze steentjes gebruiken. 

Hotfix steentje in Jonquil kleur. Een riet groene tint

Jonquil

Groen is de meest neutrale kleur: niet al te uitgesproken, maar toch mooi. Jonquil oftewel rietgroen is wat ons betreft één van de mooiste groentinten. Onder pasteltinten als pistachegroen, tijmgroen of olijfgroen hebben veel klanten dan ook  een voorkeur voor Jonquil. Veel mensen kennen jonquil als Engelse meisjesnaam of van de op basis van narcissen gemaakte geurkaarsen, die net als de steentjes van jonquil een rustgevend effect hebben.

Hotfix steentje in de kleur Light Peach. Lichte perzik tintLight peach

Light Peach is onze lichte perzik tint. De vriendelijke, zachte, bijna bleke tint komt heerlijk ingetogen over en wordt nooit schreeuwerig. Peach of perzik als kleur ademt nostalgie en doet denken aan de goede oude tijd. Niet voor niets zijn ‘peach behandelingen’ bij de kapper tegenwoordig zeer in trek. In de wereld van woninginrichting is ‘terra peach’ nogal populair. Of het nou gaat om je kapsel of de inrichting van je huis: een kleur als Light Peach biedt mogelijkheden voor de versiering van heel verschillende dingen. En bovenal heeft het een positief effect op je humeur.


SiamHotfix steentje in Siam kleur. Donkerrode kleur.

Doet het goed onder onze klanten als ze van een oosterse uitstraling houden in hun designs. Dus als jouw interieur of je kleding een wat Chinees, uitheems, mystiek of spiritueel tintje heeft, dan is deze kleurtint jouw ding! Ook zie je de kleur wel veel bij webwinkels voor yoga-spullen of gezonde voeding, vanwege de populariteit van de oergezonde curcuma-kruiden van de gelijknamige Aziatische plantensoort.

Hotfix steentje in de kleur Light Siam. Een rode gloed steen.

Light Siam

Dit is de kleur die veel wordt gedragen door zowel yogi’s als bisschoppen. Deze kleurnaam komt uit de kattenwereld, het is genoemd naar de vachtkleuren van de seal point siamees. Er wordt van gezegd dat deze kleur slapeloosheid tegengaat en de concentratie versterkt. In ieder geval heeft het dat fraaie bling bling gehalte dat jij zoekt!

Hotfix steentje in de kleur Light Siam AB. Met extra glans

Light Siam AB

Siam is zowel de oude naam voor Thailand als de trendy kamerplant de curcuma siam. Die typisch Oosterse sfeer zie je terug in deze mystieke sfeer die de kleur van deze steentjes uitstraalt. Niet voor niets spreekt deze tint al eeuwen tot de verbeelding. In dit geval hebben we het over de AB-variant. Deze afkorting staat voor Aurore Boréale, oftewel de prachtige gloed die doet denken aan het Noorderlicht. Je kent AB misschien al wel uit de wereld van nail art of piercings.

Hotfix steentje in Montana kleur.

Montana

Een niet van echt te onderscheiden zachte marmer-achtige tint. De kleur Montana is erg bekend in de wereld van trendy verfsoorten, woninginrichting of van brilmonturen. Ook mensen met een hotfixsteentjes hobby weten er wel raad mee, want het geldt als een populaire kleur binnen ons assortiment. Van onze klanten horen we veel dat ze het verwerken in de styling van hun woning, variërend van de decoratie van de rug van een laptop tot de slopen van de kussentjes op de bank. Deze kleur matcht immers goed bij spullen van vintage interieur design, waarbij vaak warme pastelkleuren worden gebruikt.

Hotfix steentje in de kleur Olivine. Olijfgroene tint

Olivine

Olivijn is een enigszins olijfgroene tint, als edelsteen kan het soms een wat rode gloed hebben. Bij alternatieve geneeswijzen of kleurentherapie wordt olivine of olivijn gebruikt voor het kalmeren of geruststellen van mensen in stress-situaties. Dit maakt olivine steentjes geschikt voor als jij rust in je leven wil. Daarnaast straalt olivine of olivijn kracht, balans en authenticiteit uit. Niet voor niets kom je deze kleur tegen bij massageolie en exclusieve schoenmerken.

Hotfix steentje in Orange / Hyacinth kleur. Oranje achtig

Orange / Hyacinth

Neem afscheid van de winter en haal het voorjaar in huis met steentjes in hyacint kleur! De oude Grieken zagen in de hyacint een symbool van vrede, optimisme, liefde en schoonheid Daarom is onze kleur oranje / hyacint ook zo geschikt voor een romantisch cadeau, voor Valentijnsdag of gewoon zomaar. Deze kleur zie je ook bij veel woningdesign en in verftinten voor binnenshuis, combineer daarom oranje hyacinth steentjes met accessoires als fotolijstjes, je laptop of je koelkastdeur, en weg is die winterdip!

PeridotHotfix steentje in Peridot kleur. Limoenachtige groene kleur

De peridot, of in het Nederlands de peridoot, was de favoriete limoenachtige edelsteen van Cleopatra omdat deze stond voor een gelukkige relatie en het verdringen van ouderdom en nachtmerries. Het peridoot kleurenspectrum loopt uiteen van geelachtig groen tot bruinachtig groen. In feite is het de Franstalige benaming voor olivine, die elders op deze pagina staat beschreven. Toch is er een kleurverschil tussen beide steentjes.


Peridot ABHotfix steentje in Peridot AB. Limoenachtige groene kleur met extra glans

De Aurore Boréale versie (AB) van de peridot of peridoot doet nog het meeste denken aan de mooie gloed van een smaragd. Diamantexperts noemen deze edelsteen ook wel ‘de steen van de zon’. Deze lime-achtige tint wordt zelfs in de psychiatrie gebruikt voor de mogelijke positieve effecten op depressies. De AB peridoor kunnen we aanraden voor liefhebbers van aardetinten of citrustinten.

Hotfix steentje in de kleur Rose. De volledig roze kleurRose

Rose is een harmonieuze kleur met een aangenaam vredige en liefdevolle uitstraling Het is ideaal om iets mee te maken voor je dochter of kleinkind. Ook creëert het een intieme sfeer, want het is de kleur van het hart. Daarnaast is het de voor de hand liggende kleur om iets te maken voor iemand die je liefhebt. Kleur kan ook veel doen met je interieur, roze kan daarbij zorgen voor kalmte en een gemoedelijke sfeer. Het kleurtype rose dat je in ons assortiment aantreft benadert de tint van het agaatroze.


Hotfix steentje in Rose AB. Roze met extra glans

Rose AB

De ultieme vrouwenkleur, en die hebben we in ons ruime assortiment dan ook nog in de zo gewilde AB-variant. AB staat voor Aurore Boréalis, de mooie uitstraling zoals we die kennen van het Noorderlicht. De kleur Rose AB wordt het meest verkocht aan vrouwen en meisjes die met deze steentjes versieringen maken op sportkleding voor turnen, ballet, zwemmen en schoonzwemmen. Daarnaast past een tint als Rose AB natuurlijk heel goed in allerlei interieurs van meisjeskamers en de kleding die ze graag versieren op hun eigen persoonlijke manier.

Hotfix steentje in light rose kleur. Lichtrood

Light Rose

Ook wel genaamd lichtrood. Ontdek met onze steentjes dat Light Rose of licht roze meer is dan een babykleur of sprookjeskleur. Roze staat voor harmonie en verbinding, vrouwelijkheid, jezelf accepteren, zachtheid, bescheidenheid en raakbaar zijn. Met deze steentjes ga je vanzelf door een roze bril kijken of neemt plaats op een roze wolk, want licht roze of Light Rose maakt het leven nou eenmaal mooier dan het is. Ook is het een rustgevende kleur. Dus als je wat rust wil aanbrengen op kleding, schoenen, tassen of je telefoonhoesje, dan is dit de kleur voor jou!

Hotfix steentje in de kleur Light Rose AB. Lichtrood met extra glans

Light Rose AB

Voor de fijnproever is er natuurlijk ook een AB-variant van een kleur als licht roze. AB staat voor Aurore Boréale, we spreken ook wel van de prachtige Aurore Boréalis gloed, het officiële woord voor de lichteffecten die je aantreft bij het Noorderlicht. Volgens astrologen past deze kleurtint goed bij mensen van het sterrenteken stier. Als deze kleur, en dan vooral de AB variant, jou aanspreekt, kijk dan ook eens bij de mogelijkheden in onze webshop bij een vergelijkbare tint als amethist.

Hotfix steentje in Sapphire kleur.

Sapphire

Als jij een aangename warme sfeer in je interieur wil, kies dan voor de kleurtint Sapphire, oftewel saffier. Het toevoegen van deze kleur op je kussens, de bankovertrek of bij decoratie aan de wand maakt mensen blij en vervuld, en dat is wat je wil! Daarnaast ken je een kleur als saffier natuurlijk van de juwelier, want er zijn vele ringen, hangers of oorbellen te vinden in deze mooie tint. Astrologen adviseren mensen met het dierenriemteken stier om zich te omringen met deze kleur. Het past immers goed bij de vaak relaxte easy goin' karakter dat veel mensen van dit teken hebben. Saffier wordt ook wel 'de kleur van de wijsheid' genoemd. De kleur werkt kalmerend en is ideaal als je een slechte concentratie zou hebben. 

Hotfix steentje in Sapphire AB kleur. Saffier blauw met extra glans

Sapphire AB

De hierboven beschreven kleur saffierblauw werkt mysterieus, kalmerend en rustgevend, de AB-versie is alweer iets feller en minder mat van kleur. Je ziet de AB-variant wel bij sieraden als oorbellen, de heldere glans laat je gezicht immers mooi stralen. In therapeutische omgevingen wordt deze tint ingezet tegen stressvermindering. Deze tint wordt door astrologen aangeraden aan mensen met de sterrenbeelden stier en weegschaal. AB betekent Aurore Boréale, wat de gloed van het Noorderlicht symboliseert. Deze aanduiding zie je vaak bij piercings, maar ook veel bij hotfix steentjes.

Hotfix steentje in de kleur Light Sapphire

Light Sapphire

De kleur gebaseerd op het saffiermineraal kent verschillende tinten, zoals  geel, groen, indigo of meerkleurig. In onze collectie tref je echter de korenblauwe variant onder de naam Light Sapphire, of op zijn Nederlands saffierblauw. Door de wat matte en zachte uitstraling is light sapphire een rustieke stijlvolle kleur die voor een warme sfeer kan zorgen. Niet voor niets is deze tint in allerlei toepassingen een grote hit, variërend van kleurlenzen tot in de wereld van woningdecoratie.

Hotfix steentje in Smoked Topaz. Donker bruine kleur

Smoked Topaz

De Smoked Topaz doet denken aan donkerkleurige sigaren, vandaar deze naam. Deze tint komt ook voor onder de naam Imperial Topaz. De Smoked Topaz kan deze donkere tint krijgen door een bewerking onder een zeer hoge temperatuur, en dat is wat je ziet bij dit type hotfix steentjes. De topaaskeuze is aan te raden als je houdt van deze edelsteen, maar met je versiering niet te veel uit de band wil springen.

Hotfix steentje in de kleur tanzanite. Paars achtige kleur

Tanzanite

Tanzanite of in het Nederlands tanzaniet, is een afgeleide van zoisiet en de kleur komt uit de rijke rituele cultuur van Tanzania, vandaar de naamgeving. Tanzaniet is een zeer zeldzame edelsteensoort die pas vijftig jaar geleden is ontdekt en populair werd bij het grote publiek door de outfit van actrice Elizabeth Taylor. Een bijzondere eigenschap van een tanzanietsteen is dat hij driekleurig is: het ligt eraan vanuit welke positie je kijkt, want hij kan zowel blauw, rood als paars uitstralen. Dit maakt tanzanite een populaire steen in ons assortiment.

Hotfix steentje in Topaz kleur. Middentint bruin paarsig

Topaz 

Topaz of topaas is genoemd naar het Griekse eilandje waar deze edelsteen ooit voor het eerst is gevonden. Topaz staat bekend als de tint van de liefde, voorspoed en eerlijkheid. Hoewel er verschillende dicht bij elkaar liggende tinten bestaan, is een topaz of topaas meestal kleurloos. Door hitte kan de kleurschakering verschillen en zelfs richting oranje of blauw gaan, maar de standaard topaz bij deze webshop is om het zo maar te noemen de ‘middentint’ topaas.

Hotfix steentje in Topaz AB kleur. De Topaz met extra glans

Topaz AB

Ondanks de bij damesmode erg populaire blauwe topaasvarianten, geldt voor hotfix steentjes dat de mensen toch erg graag kiezen voor de meer geel/bruine opties. De Topaz AB wordt in de regel gebruikt voor kleding, want het is bij uitstek het type topaas die kleding sprankelend maakt door de fellere look.  Onder vrouwen is deze tint enorm in trek, om deze reden is bijvoorbeeld het telefoontype de Samsung S6 erg vaak verkocht aan vrouwelijke gebruikers vanwege de topaas AB kleurkeuze.

Hotfix steentje in de kleur Light Topaz. Een honingachtige geel tint

Light Topaz

De populaire edelsteen de topaas kan door het heel warm te maken meerdere kleuren aannemen. Al dan niet kunstmatig kunnen op deze manier nogal uiteenlopende tinten worden gemaakt. Het topaastype die het goed doet in onze webwinkel is Light Topaz. Deze kan worden omschreven als een honingachtige tint of een ietwat donker uitgevallen stro-kleur. Van de vijf topaaskeuzes die we hebben is deze zonder meer de vrolijkste.


Hotfix steentje in kleur Light Colorado Topaz. Geel- bruinkleurigLight Colorado Topaz

De Europese topaas, ook wel genoemd de Saksische topaas, is doorgaans geel- of bruinkleurig. Daarnaast hebben we in onze ruime collectie ook de zogenaamde Colorado-variant, die omschreven kan worden als donker beige. De geheel andere look van deze topaas komt door een coating met een filmlaagje. Vanwege de gracieuze uitstraling haal je hiermee een ware eyecatcher in huis!