Wij begrijpen dat er vragen zijn wanneer je ons grote aanbod aan hotfix steentjes, strass steentjes en accessoires ziet. Vandaar dat je hieronder een lijst van veel gestelde vragen ziet.
Ik heb een verzendbevestiging ontvangen, maar de bestelling nog niet ontvangen.
We werken voor alle brievenbuspost samen met PostNL, over het algemeen bezorgen ze de volgende dag binnen Nederland, naar Beglie moeten we hier een dag bij op tellen. Ze kunnen echter een keer vertraging hebben, officieel mogen ze er 5 werkdagen over doen binnen Nederland. Belgie is + 1 dag extra.
Pakketdienst gaat via DHL Parcel, hiervoor ontvang je een trackingcode waarmee je je pakket kunt volgen. 
Controleer altijd de orderbevestiging of het adres juist is ingevuld. 
Is het er na 5 dagen nog niet, bel of mail ons dan. 

Wat zijn hotfix steentjes?
Hotfix steentjes zijn gemaakt van glas. Het woord “hotfix” zegt het eigenlijk al, op ieder steentje zit aan de achterkant een lijmlaag. Door de steen warm te maken, wordt de lijmlaag zacht. Als je het steentje vervolgens ergens op bevestigd en laat drogen / laat afkoelen, wordt de lijmlaag hard en blijft het steentje zitten.
Hotfix steentjes op hart met kroontje

Wat zijn non hotfix steentjes?
Non hotfix steentjes zijn gelijk aan hotfix steentjes, maar bevatten geen eigen lijmlaag. Deze moet je met hotfix lijm bevestigen. Sieradenlijm of pattex repair kun je ook gebruiken. Deze steentjes worden ook wel gebruikt voor lichaamversiering, gebruik hiervoor speciale huidlijm.

plakstenen

Wat is Diamond Painting?
Diamond Painting is het bevestigen van vierkante of ronde facetgeslepen steentjes op een zelfklevend canvasdoek. Het doek is verdeeld in allemaal vierkantjes en ieder vierkantje heeft een eigen symbool. Het symbool komt overeen met een kleurcode en a.d.h.v. de kleurcode zie je welke kleur steen op welk vierkantje moet komen. 
Diamond Painting

Wat is het verschil tussen Full Diamond Painting en Partial Diamond Painting?
Bij Partial Diamond Painting is een deel van het doek een afbeelding en bevestig je op een deel van het doek de facetgeslepen steentjes. Bij een Full Diamond Painting bestaat het hele doek uit vierkante vakjes met symbolen. Als je klaar bent, zie je geen doek meer, maar alleen maar steentjes.
Wij verkopen alleen maar Full Diamond Paintings en alleen maar met vierkante steentjes.

Hoe worden de steentjes bevestigd bij Diamond Painting?
Het canvas doek is zelf klevend, het is dus alleen een kwestie van de steentjes er op leggen. Dit kan met een pincet, maar veel makkelijker met een diamond painting pen. In deze pen zit een kuiltje waar je wat wax in doet waardoor de steentjes aan de wax blijven plakken bij het oppakken.

Wat zit er allemaal in een Diamond Painting Pakket?
In een Diamond Painting pakket zit:
een zelfklevend canvasdoek, de bijbehorende steentjes, een pincet, wax, een schudbakje en een diamond painting pen met de mogelijkheid om zowel één als drie stenen tegelijk op te pakken en te bevestigen.

Wat zijn rhinestuds?
Rhinestuds zijn gemaakt van metaal en hebben aan de achterkant een lijmlaagje waarmee je het steentje bevestigd.

Wat zijn rhinestones?
Rhinestones zijn steentjes gemaakt van glas en deze kun je bevestigen met het lijmlaagje achterop.

Waar zie ik de berekening van de kassakorting?
Als we een actie hebben met kassakorting wordt deze korting direct berekend in je winkelmand. De prijs van het product wordt dan inclusief de korting aangegeven. Helaas laat ons systeem het nog niet toe om dit duidelijker aan te geven. De prijs in je overzicht is dan lager dan de prijs die bij de producten op de site vermeld staat.
 
Hoe bevestig ik de steentjes op mijn product?
Dit kan op 2 manieren: met transfer folie en een strijkijzer of met een hotfix applicator:
 
Werken met transfer folie:
Je hebt een leuk patroon gevonden en wilt dit op een shirtje strijken. Hoe krijg je al die steentjes nu in de vorm van je patroon op het shirtje? Het gaat als volgt.

Leg je patroon op tafel of op een harde ondergrond en plak het met een stukje plakband vast, om verschuiven te voorkomen. Knip nu een stuk transfer folie af ter grootte van je patroon. Haal het beschermpapier eraf en leg het met het plakgedeelte naar boven over je patroon heen. Ook dit plak je met een stukje plakband vast aan de ondergrond om verschuiven te voorkomen.
Nu kun je met je Picker pen of pincet (wat voor jou het handigste werkt) de stenen op de folie leggen. Let op, met de lijmlaag van de steen naar boven!
Als je het hele patroontje bedekt hebt, maak je de folie los en leg je het omgedraaid op je kledingstuk. Leg over de folie een stuk bakpapier of een theedoek, zodat de steentjes niet beschadigen door het strijkijzer. Met een strijkijzer kun je het patroon nu op je kledingstuk strijken.


Bevestiging van hotfix producten met een strijkijzer:
Gebruik geen stoomstrijkijzer. Als je niet anders hebt, zet dan de stoom uit. Zet het strijkijzer op de wolstand, ook afhankelijk van de soort stof waar je het patroon op gaat bevestigen. Leg het patroon met de steentjes op je kledingstuk en leg hier overheen een stuk bakpapier of een theedoek. Strijk ongeveer 35 a 45 seconden met een lichte druk je motief op je patroon.
Laat alles goed afkoelen en verwijder voorzichtig de transfer folie. Als er nog steentjes niet bevestigd zijn op je kledingstuk en nog blijven plakken aan je folie, plaats de transfer folie dan terug en strijk nogmaals.
Als alles goed vastzit, kun je de transferfolie voorzichtig verwijderen. Keer je kledingstuk binnenstebuiten, leg het bakpapier of de theedoek opnieuw over het patroon en strijk nog eens over het patroon zodat de lijm zich goed aan je kledingstuk hecht. Hierna opnieuw je kledingstuk goed af laten koelen.


Hoe warm moet het strijkijzer zijn?
150 graden celsius is genoeg.

Bevestiging van hotfix producten met een hotfix applicator:
Voor de applicator heb je verschillende opzetstukken. Pak het juiste opzetstuk voor de juiste steen. Doe dit voor je de applicator verwarmd, aangezien het ijzer zeer heet wordt.
Verwarm de applicator voor door de applicator op de hoogste stand (25 watt) te zetten. Ongeveer na 30 a 40 seconden is de applicator goed heet (150 graden) en zet je de stand terug op 7 watt. Nu kun je met de applicator de steen oppakken. Je zet de applicator verticaal op de steen en houdt hem even vast zodat de steen een beetje verwarmd. Niet te lang, want dan plak je hem vast op de tafel. Voordat je hem oppakt druk je hem even kort aan alsof je de steen er een beetje in drukt. Nu maak je een schepbeweging en pak je de steen op, je kunt zien dat de lijm van de steen gaat bubbelen, dan is de lijm goed zacht en kun je de steen op de stof bevestigen. Zet de applicator verticaal boven de stof en probeer de stof zo min mogelijk te raken met je applicator om brandgaten te voorkomen. Als je een lichte druk uitvoert, vermengt de lijm zich met de stof. Laat de applicator en de lijm verder hun werk doen. Als de steen niet loslaat uit het opzetstuk kun je met een pincet in het spleetje van het opzetstukje de steen eruit drukken. 
Als de steen bevestigd is, laat je de steen afkoelen en de lijm zal zich hechten aan het materiaal.

 

Is een kledingstuk met hotfix steentjes wasbaar?

Je kunt het kledingstuk wassen tot 60 graden (liever tot 40 graden), maar het allerbeste is een handwas. Draai altijd wel het kledingstuk binnenstebuiten. Het kledingstuk kan niet in de droogtrommel, dit kan te warm worden. Pas ook op met de verwarming, ook dit kan te warm worden en dan kunnen de steentjes loslaten.

Hoe kan ik hotfix verwijderen?

Met heet water is het mogelijk om hotfix te verwijderen, leg je kledingstuk of patroon wel in een zeef om de steentjes mee op te vangen. Je kunt de stenen hierna opnieuw gebruiken, echter zal de lijmlaag aangetast zijn. Met hotfix lijm kun je de hotfix stenen opnieuw voor een werkstuk gebruiken.
Je kunt ze natuurlijk ook één voor één verwijderen door ze met de applicator weer warm te maken.

Voor welke materialen is hotfix geschikt?

Hotfix is niet alleen bedoelt voor kleding, het kan ook op andere materialen bevestigd worden zoals glas, hout, plastic, papier, metaal of leer.
Glas, Metaal en Plastic kan alleen bevestigd worden met hotfix lijm. Sieradenlijm of pattex repair kun je er ook voor gebruiken.
Papier en Hout kun je zowel met een applicator bevestigen als met hotfix lijm 
Leer kun je ook zowel met een applicator als met lijm bevestigen, echter is het beter om met een gaatjestang het bovenste laagje van het leer te verwijderen om vervolgens daar je steen te bevestigen.


Hoe werkt hotfix lijm?
Hotfix lijm werkt precies hetzelfde als iedere andere lijm. Je hoeft deze lijm niet te verwarmen. We hebben deze lijm (F6000) hotfix lijm genoemd, aangezien dit een van de weinige lijmsoorten is die geschikt is voor hotfix en nonhotfix artikelen. Hij is super sterk, droogt snel, maar het belangrijkste is dat hij niet verkleurd! Dit is bij de meeste andere lijmsoorten het probleem. 
 

Wat zijn de verzendkosten en wat is de levertijd?

Klik hier voor informatie over het verzenden, de kosten van het verzenden en de levertijd

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op!