Transferfolie is een transparante, hittebestendige en eenzijdig klevende folie van stevige en goede kwaliteit, waarmee je je patroon op je werkstuk kunt strijken. We verkopen dit per meter of per hele rol (100 meter).

Je gebruikt de hotfix transfer folie bij hotfix steentjes. Door eerst een patroon te maken op de plaklaag van het folie, kun je vervolgens het folie omgekeerd op een shirtje plakken. Met een theedoek er tussen strijk je het patroon op het shirt.

Zie onderaan de pagina de volledige uitleg van hoe je transfer folie gebruikt.

Zakelijke klanten verwijzen we graag naar onze groothandel: Crystal-Stock.com
Bezig met laden...
visibility

Hotfix transfer folie

1,99 per meter

Waarom transferfolie?

Als je een heel patroon steentje voor steentje wilt gaan bevestigen met een applicator, ben je wel even bezig. Met het folie kun je je hele patroon in één keer op je kledingstuk strijken. Op de folie kun je jouw verschillende soorten steentjes leggen in jouw gewenste patroon en vervolgens strijk je je patroon op je kledingstuk. Transferfolie is een transparante, hittebestendige en eenzijdig klevende folie van stevige en goede kwaliteit.
 

De breedte van het transferfolie is 23 cm, op een hele rol zit 100 meter.

1 meter = € 1,49
Rol (100 meter) = € 90,45

Werken met transfer folie:

Je hebt een leuk patroon gevonden en wilt dit op een shirtje strijken. Hoe krijg je al die steentjes nu in de vorm van je patroon op het shirtje? Het gaat als volgt.

Leg je patroon op tafel of op een harde ondergrond en plak het met een stukje plakband vast, om verschuiven te voorkomen. Knip nu een stuk transfer folie af te grootte van je patroon. Haal het beschermpapier eraf en leg het met het plakgedeelte naar boven over je patroon heen. Ook dit plak je met een stukje plakband vast aan de ondergrond om verschuiven te voorkomen.
Nu kun je met je Picker pen of pincet (wat voor jou het handigste werkt) de stenen op de folie leggen. Let op, met de lijmlaag van de steen naar boven!
Als je het hele patroontje bedekt hebt, maak je de folie los en leg je het omgedraaid op je kledingstuk. Leg over de folie een stuk bakpapier of een theedoek, zodat de steentjes niet beschadigen door het strijkijzer. Met een strijkijzer kun je het patroon nu op je kledingstuk strijken.

Bevestiging van hotfix producten met een strijkijzer:
Gebruik geen stoomstrijkijzer. Als je niet anders hebt, zet dan de stoom uit. Zet het strijkijzer op de wolstand, ook afhankelijk van de soort stof waar je het patroon op gaat bevestigen. Leg het patroon met de steentjes op je kledingstuk en leg hier overheen een stuk bakpapier of een theedoek. Strijk ongeveer 35 a 45 seconden met een lichte druk je motief op je patroon.
Laat alles goed afkoelen en verwijder voorzichtig de transfer folie. Als er nog steentjes niet bevestigd zijn op je kledingstuk en nog blijven plakken aan je folie, plaats de transfer folie dan terug en strijk nogmaals.
Als alles goed vastzit, kun je de transferfolie voorzichtig verwijderen. Keer je kledingstuk binnenstebuiten, leg het bakpapier of de theedoek opnieuw over het patroon en strijk nog eens over het patroon zodat de lijm zich goed aan je kledingstuk hecht. Hierna opnieuw je kledingstuk goed af laten koelen.