filter_list

Filter

Hotfix-Steentjes


Hotfix steentjes

Hotfix steentjes zijn gemaakt van geslepen glas of kristal glas met een lijmlaag aan de achterkant.
De slijping bepaalt de schittering. Ze plakken door ze te verwarmen met strijkbout of Hotfix applicator.

Kwaliteiten hotfix steentjes

  • Swarovski ,Wees er snel bij. Op=Op
  • Preciosa Topmerk uit Tsjechië, unieke slijping, hoogwaardig loodkristal, dé vervanger van Swarovski
  • Superior Glamour Super kwaliteit, glas, 16 facetten, hét alternatief voor Swarovski en preciosa
  • Excellent Austrian Nog enkele zakjes leverbaar
  • Premium DMC 12 facetten (geslepen vlakjes), leuke hobbykwaliteit
  • Budget 8 facetten, goedkoop, glas Op=Op
Meer uitleg onderaan de pagina.
 
Zakelijke klanten verwijzen we graag naar onze groothandel: Crystal-Stock.com


Strass steentjes bestellen

Welke steentjes je wilt bestellen hangt van veel factoren af. Wat is je doel en wat is je budget? We verkopen de steentjes van erg goedkoop (budget) tot top kwaliteit (Swarovski/Preciosa). Daar tussen in zitten nog DMC, Excellent en Superior.
Onze budget en DMC kwaliteit is bijvoorbeeld geslepen glas dat slechts 8 tot 12 keer geslepen is. Excellent, Superior zijn ook van geslepen glas maar doordat ze 16 keer geslepen zijn, komen ze qua glinstering en kleurenspectrum enorm overeen met Swarovski.
Swarovski is de topkwaliteit onder de hotfix en nonhotfix materialen maar onze voorraad is beperkt. En door de reorganisatie bij Swarovski is deze ook niet meer aan te vullen. Daarom verkopen we nu dé vervanger van Swarovski...Preciosa. Schitterende stenen uit Crystal Valley in Tsjechië.
Als je een wedstrijd hebt en je wilt een super glinsterend danspakje aan, dan kun je het beste kiezen voor Excellent, Superior of Swarovski. Wil je eerst nog oefenen of het hoeft niet enorm te glinsteren, dan zijn onze budget kwaliteit en DMC ook van een prima kwaliteit.
De steentjes zijn er in veel verschillende formaten aangeduid met SS (Stone Size). Voor de afmeting in millimeters kun je onze kleurenkaart en maattabel  raadplegen. De kleuren, formaten en kwaliteit kun je selecteren in het filter. Mocht er een kleur niet tussenstaan waar je belang bij hebt, stuur dan een berichtje naar ons, wie weet kunnen we deze bestellen. 
Je kunt filteren op kleur. 

Goedkope steentjes

Wil je net voor het eerst starten met hotfixen? Begin dan eerst eens met onze budget kwaliteit steentjes. Dit is een prima kwaliteit gemaakt van geslepen glas en glimt mooi. Ze zijn 8 keer geslepen, dit wil zeggen dat ze 8 facetten hebben. Hoe meer facetten des te meer de steen gaat glinsteren. Bij de budget kwaliteit steentjes heb je veel stenen voor relatief weinig geld. Ideaal voor de starter.
Er onstaat wel eens onduidelijkheid over de kwaliteitsverschillen onder strass-steentjes/hotfix steentjes. Als je steentjes vindt, waar dan ook, voor relatief weinig geld, dan is de kwaliteit niet te vergelijken met onze Excellent, Superior, Preciosa of Swarovski kwaliteit. 
Onze budget kwaliteit is een mooie kwaliteit onder de goedkope steentjes. Goedkoop is prima, je hebt relatief veel stenen voor weinig geld, het blingt leuk, geeft een leuk extra effect, leuk voor de hobbyist of voor op kleding wat je een paar keer gaat dragen. Let echter wel op, de naam 'budget' zegt wel iets. De kleuren zijn niet helemaal kleurvast, er kan kleurverschil zitten tussen de verschillende formaten. Daarnaast kunnen de formaten wat kleiner uitvallen dan de werkelijke maatvoering. Maar los daarvan is het een heel leuk steentje. 

Strass steentjes voor op kleding

Al onze steentjes worden gebruikt op kleding, maar de meest gangbare hotfix stenen zijn de DMC kwaliteit. Deze zijn net als Budget van geslepen glas, zijn 12 keer geslepen en zijn van een betere kwaliteit. Ze glinsteren op hun eigen manier zeer mooi. Deze kwaliteit kun je overal voor gebruiken. Voor alle soorten textiel, hout, glas, metaal, noem maar op. Met de DMC kwaliteit  heb je een goeie kwaliteit met een mooi glimeffect voor een mooie prijs!

Steentjes voor professionals

Hiernaast hebben we nog de Excellent kwaliteit. Deze lijken veel op Swarovski. Ze hebben een dubbele lijmlaag en zijn16 keer geslepen. De naam zegt het al, het is een meer exclusievere kwaliteit. Deze steentjes worden veel gebruikt voor danspakken, schaatspakken, trouwjurken, buikdanspakken, wedstrijdbikini’s, enz. Kortom, steel de show met deze Excellent kwaliteit!

Bijna (95%) net zo mooi als Swarovski steentjes

En dan ons mooiste strass steentje: De Superior kwaliteit. Deze kwaliteit lijkt sprekend op Swarowski, maar dan beter voor je portemonnee. Een super mooie schittering!! Een steentje waardoor je alles wilt gaan blingen in je huis om ze maar te kunnen zien schitteren!

Preciosa

Preciosa is dé vervanger van Swarovski. Met zijn 15 tot 18 slijpingen en dubbele lijmlaag hebben de stenen een sublieme schittering die niet onder doet voor de Swarovski stenen. Te gebruiken voor kleding, schoenen, tassen, sieraden, kunstwerken en zo voort. De lijst van mogelijkheden is eindeloos.

Swarovski

Swarovski is een hoogwaardig kristal, het is gemaakt een vollood kristal. Swarovski bevat ca 32% lood of andere metalen. Het is dé meest exclusieve hotfix steen van de wereld met de meeste glinstering. Het stimuleert zelfexpressie. Het is te gebruiken voor tijdloze dagelijkse kleding tot schitterende glitter en glamour kleding voor het meest chique gala! Deze steentjes hebben een lijmlaag aan de achterkant en zijn te bevestigen met een hotfix applicator of d.m.v. strijken met een strijkijzer. 
Niet alleen voor kleding te gebruiken, maar ook voor sieraden, tassen, schoenen, horloges, enz.

Hoe bevestig je deze steentjes?

Als je nog niet eerder met hotfix steentjes hebt gewerkt kun je hier lezen hoe je ze het beste bevestigt. 

Welke formaat moet ik kiezen?

Hiervoor hebben we een hele overzichtelijke tabelmaar hieronder staan de exacte afmetingen ook nog even:

Maattabel:

SS3 1.30-1.40 mm
SS4 1.50-1.60 mm
SS5 1.70-1.80 mm
SS6 1.90-2.00 mm
SS8 2.30-2.50 mm
SS9 2.50-2.70 mm
SS10  2.70-2.90 mm
SS12 3.00-3.20 mm
SS16  3.80-4.00 mm
SS20 4.60-4.80 mm
SS30 6.40-6.60 mm
SS34 7.10-7.30 mm
SS40  8.50-8.70 mm
SS48 10.90-11.30 mm

Welke kleur kies je?

Ook hiervoor hebben we dezelfde tabel in ons hoofdmenu. Swarovski heeft nog een aantal extra kleuren. Als je via het basiskleuren filter de kleur aangeeft, laat de site ook alle swarovski kleuren zien in die teint. Of je vinkt juist geen kleur aan in het kleurenfilter, dan zie je ons hele assortiment Swarovski kleuren.

Wat is het verschil met de Plakstenen?

We verkopen o.a. (non hotfix) plakstenen en Hotfix stenen. Plakstenen hebben geen eigen lijmlaag. Je hebt hier aparte hotfix lijm voor nodig om ze te bevestigen. Plakstenen worden o.a. gebruikt door nagelstylisten voor op de nagels, of bijvoorbeeld bij kwetsbare textielsoorten. 
Hotfix stenen worden warmgemaakt tot 150 graden, niet ieder materiaal kan hier tegen. Je kunt je vast voorstellen dat plastic wegsmelt bij zo'n  temperatuur. Zijde zal brandplekken opleveren, Glas kan knappen. En 150 graden op je nagels lijkt me ook geen pretje. Kortom hotfix stenen worden bevestigd d.m.v. warmte. Plakstenen kun je met aparte hotfix lijm bevestigen.