Schoenen pimpen met steentjes

Of je nu je oude schoenen wil pimpen of een beetje extra glamour wil toevoegen aan één van je favoriete sneakers, het personaliseren met strass steentjes is een fantastische manier om ze op te leuken. 
Hoe ga je precies te werk? Dat leggen we hieronder uit:

Welk deel van de schoenen wil je beplakken?

Bedenk eerst welk deel van de schoenen je wilt gaan pimpen. Gaat het alleen om het logo of wil je de schoenen geheel met steentjes beplakken? Dit is ook belangrijk om te weten zodat je het juiste aantal steentjes kunt berekenen die je nodig gaat hebben.

Alle benodigdheden

Uiteraard heb je niet alleen de steentjes nodig om je schoenen te beplakken. Hiervoor heb je ook lijm, een pickerpen, schuurpapier, alcohol en eventueel schudbakjes nodig.

De lijm die hiervoor gebruikt wordt, is onze F-6000 lijm. Deze is enorm krachtig en droogt transparant op. De pickerpen is in dit geval fijn om te gebruiken zodat je de steentjes gecontroleerd op kunt pakken zonder dat ze alle kanten op vliegen. De schudbakjes zorgen er voor dat de steentjes niet overal komen te liggen en je ze makkelijk op de juiste kant kunt schudden.
Schuurpapier wordt alleen gebruikt bij schoenen die gemaakt zijn van leer. Doordat leer glad is, hechten de steentjes slecht en is de kans groot dat ze er snel af zullen vallen. Door dit op te ruwen en daarna te ontsmetten met alcohol blijven de steentjes beter vast zitten.

Stapgewijs werken 

1. Leg alle benodigdheden klaar om te gaan beginnen.


2. Ruw het geheelte dat je wilt gaan beplakken op met een schuurpapiertje (alleen bij leer).


3. Maak dit schoon met alcohol zodat de steentjes goed blijven hechten. 


4. Pak de steentjes, lijm en pickerpen erbij en ga aan de slag.


5. Laat de schoenen goed drogen en dan is het tijd om te shinen!

 

Welke en hoeveel steentjes hebben wij gebruikt voor het pimpen van de bovenstaande schoenen?

Hiervoor heb ik onze non-hotfix Superior Glamour steentjes met twee verschillende kleuren gebruikt, namelijk: Shadow (lichte kleur) en Light Colorado Topaz (donkere kleur) en de maten SS10, SS12 en SS16. Van beide kleuren heb ik 3 gross SS10, 1 gross SS12 en 1 gross SS16 gebruikt. In totaal heb je dus 6 gross SS10, 2 gross SS12 en 2 gross SS16 nodig om het Nike logo te beplakken. 

Tip: Je kunt de schoenen het beste na de tijd nog inspuiten met een beschermende schoenenspray tegen vuil en water. Zo blijven ze langer mooi en blijven de steentjes ook extra goed zitten.