Strass steentjes voor kleding

Al je dierbare spullen versieren met Strass steentjes is een grote rage. Het populairst zijn de hotfix steentjes en de plaksteentjes nog wel in combinatie met kleding. Dat vinden we ook niet vreemd, want je kunt je broek, T-shirt of jas immers pimpen met textielstiften, borduren, of patches erop naaien, maar met Strass steentjes heb je veel meer mogelijkheden voor het DIY pimpen van al je kleding. Hieronder vertellen we je daar alles over!

Zes goede redenen om te kiezen voor het lijmen of strijken van Strass steentjes op je kleding

1. Met het aanbrengen van hotfix strass steentjes kun je je kleding een heel eigen stijl meegeven. Je hebt dan iets aan wat verder niemand heeft, als enige uit jouw klas of onder jouw vrienden.

2. Ook kun je je eigen persoonlijke stijl er mooi mee uitdragen. Dus als jij gek bent van vogels of een bepaalde artiest, dan kun je dat mooi laten zien door middel van steentjes op een jasje, shirt of broek te strijken of plakken.

3. Soms kopen mensen in plaats van één exemplaar zelfs twee paar jeans of twee paar T-shirts om zich lekker uit te leven om Strass steentjes op kleding te plakken.

4. Daarnaast is het een gaaf idee als jij toch nog iets wil doen met kleding die al zo lang ongedragen in de kast hangt. Strass steentjes op kleding maken is ideaal als je je oude broek of rokje weer een nieuwe look wil geven.

5. Ook kun je heel gemakkelijk in je kleding een gaatje, scheurtje of een nare vlek ermee verbergen.

6. Soms kopen mensen zelfs lekker voordelig kleding in kringloopwinkel, bij de vrijmarkt op Koningsdag of op Marktplaats, om vanwege hun hobby met plaksteentjes broeken, jurken of jasjes leuk te versieren.

 

Hoe kom ik aan een leuk idee om Strass Steentjes te lijmen of strijken op kleding?

Veel van onze klanten kiezen voor het versieren van een de achterbroekzakken, een custom made spijkerjack en vooral veel versieringen op T-shirts. Daarnaast zijn er nog de wat apartere doelen maar niet minder leuk, zoals het versieren van een zeemeerminstaart of de door televisieprogramma’s populaire zeemeerminpakken.

Ook als je een keer steentjes hebt overgehouden, valt er misschien later nog een leuke kleine versiering te maken met Strass steentjes op kleding. Al is het maar een klein hartje!

Als je leuke voorbeelden wil zien van foto’s die klanten mailden naar onze klantenservice, kijk dan op onze inspiratiepagina, daar vind je verschillende voorbeelden die jou op een goed idee kunnen brengen voor Strass steentjes plakken of strijken op je kleding. Om het je makkelijk te maken zijn bij alle voorbeelden de namen en typenummers van de steentjes genoemd, mocht jij dezelfde willen gebruiken.

Naast kleding komt het ook veel voor dat mensen hun schoenen versieren met Strass steentjes, we hebben het dan vooral sandalen en sportschoenen.

 

Strass steentjes op zwemkleding, gymkleding, balletkleding en sportkleding

Vaak horen wij van onze klanten dat ze Strass steentjes op kleding strijken of lijmen voor turnen, zwemmen, ballet, kunstschaatsen, salsa dansen, majorette, twirlen of acro gym. En zeg nou zelf, een mooie glinsterende outfit bij de acro gym, het synchroonzwemmen of bij de uitvoering van de circusles is natuurlijk prachtig, zeker om goede sier te maken bij wedstrijden of als de opa’s en oma’s komen kijken bij bijzondere gelegenheden.

Behalve turnpakjes is zelf je badkleding pimpen nog wel het meest in trek. Ook zien wij in de praktijk klanten die hun badpak of bikini zo fraai weten te versieren dat ze helemaal in lijn zijn met de duurste modellen uit de winkels. Het kan dus heel leuk en mooi zijn om je bikinibroekje, het bovenstukje of gewoon alle oppervlaktes te versieren op de manier die jij mooi, flitsend of stijlvol vindt.

Een badpak voor synchroonzwemmen is ook een echte aanrader. Bij deze zwemsport draait immers alles om sierlijkheid en daar kan jouw badpak of bikini dan mooi bij aansluiten! Houd er wel rekening mee dat bij deze vorm van zwemmen er regels gelden voor het uiterlijk van de badkleding.

 

Kan mijn kleding met plaksteentjes of hotfix steentjes veilig in de wasmachine?

Dit is een vaak gehoorde vraag bij de klantenservice van onze webshop: kun je kleding veilig wassen als er Strass steentjes zijn bevestigd door middel van plakken of strijken?

Ons antwoord over deze vraag van het veilig wassen van kleding met strass steentjes in de wasmachine:

Net als bij alles dat niet origineel behoort bij een kledingstuk maar daar wel aan vast zit, is wassen met de hand het allerveiligst. Dat neemt niet weg dat het je kleding dan niet meer in de wasmachine zou kunnen. Als voorkeur noemen we dan 30 tot 40 graden. Keer het kledingstuk ook altijd binnenstebuiten. Vanwege de hoge temperatuur raden wij altijd af om kleren met strass steentjes in een droogtrommel of wasdroger te stoppen.

Overigens is de oorzaak van het loslaten van steentjes meestal niet het aantal graden dat je instelt op je wasmachine. Vaak ligt het eraan of de instructies voor het aanbrengen van de strass steentjes op textiel goed zijn gelezen en uitgevoerd. Want voor het strijken van steentjes met een strijkijzer wordt door sommige mensen maar tien seconden met de strijkbout uitgetrokken, omdat ze denken dat het dan goed is bevestigd. Pas na dertig seconden is het dan echter geschikt om in de was te laten meedraaien.

 

Welke Strass steentjes voor kleding kopen: hulp bij je keuze

Neem gerust een kijkje in ons grote aanbod van Strass steentjes. Wij bieden een uitstekende service als het aankomt op snelle levering en prettig klantcontact. Mogelijk kun je ergens een goedkoper B-merk vinden, maar bedenk dan altijd dat je met onze steentjes veel langer plezier zal hebben door de hogere kwaliteit.

Veel mensen denken dat als je Strass steentjes wil lijmen of strijken op kleding, je dan een hoge kwaliteit steentjes moet hebben. In onze webwinkel hebben we zes kwaliteitsniveaus. Als het aankomt op Strass steentjes en probleemloos wassen, dan adviseren wij de kwaliteitsklasse ‘Excellent’ en de klasse ‘Superior’. Deze zitten tussen de A-klasse (“Swarovski en Preciosa”) en de goedkoopste klasse (”Budget”) in.

Als jij bij wedstrijden kiest voor steentjes op je balletpakje, turnpakje of zwemkleding, dan raden wij bijvoorbeeld de twee geadviseerde kwaliteitsklasses aan. Deze steentjes zijn maar liefst 16 keer geslepen en hebben daardoor de uitstraling van de veel duurdere Swarovski. Kijk op onze kleurenkaart en maattabel om jouw precieze keuze te bepalen. Je kan hier kijken voor hotfix steentjes en hier voor plakstenen.