Wat te doen met overgebleven diamond painting steentjes?

Je kent het wel: je wil graag beginnen aan een nieuw project waarvoor je diamond painting steentjes nodig hebt. Snel achter je laptop duiken en naar Strass-steentjes.nl om de allermooiste diamond painting steentjes te bestellen. Na kort gewacht te hebben liggen de diamond painting steentjes op de deurmat! Je kunt nu écht gaan beginnen aan jouw nieuwe diamond painting steentjes project. Alleen kom je er al snel achter dat je misschien een tikkeltje teveel diamond painting steentjes hebt besteld of dat je nog steentjes uit het pakket overhoudt. Wat kun je doen met de overige diamond painting steentjes? Gelukkig voor jou: je kunt ontzettend veel doen met overgebleven steentjes. Gooi de overgebleven diamond painting steentjes dus absoluut niet weg! Zou zonde zijn.


Gebruik een diamond painting patroon

Je hebt wat diamond painting steentjes over nadat je je project hebt afgemaakt. Wat ga je er mee doen? Wat je kunt doen met de overgebleven diamond painting steentjes is een patroontje gebruiken en daarvan een nieuw meesterwerk creëren. Dan gebruik je de diamond painting steentjes misschien niet waarvoor je ze gekocht hebt, maar geef je ze een tweede leven. Hang het kunstwerk vervolgens op een mooie plek op en geniet er dagelijks van. Dat is restanten nog eens goed gebruiken! 
Hierbij kun je gebruik maken van een blanco canvas vel.
 

Diamond painting creatief inzetten

Het is natuurlijk hartstikke leuk om de diamond painting steentjes te gebruiken op een patroon. Wat je ook kunt doen is de overgebleven steentjes gebruiken om voorwerpen mee te versieren. Denk bijvoorbeeld aan een tissuebox. Glinsterende steentjes, veel leuker toch dan een onversierde box? En zo zijn de opties bijna oneindig. Geen inspiratie? Hier wat voorbeelden van objecten die leuk te decoreren zijn met overgebleven diamond painting steentjes:
 

Een verjaardagskaart

Je hebt een verjaardag van een familielid of vriend. Wat ga je geven? Een kaartje met een lieve, hartverwarmende tekst en wat contant geld? Hoe leuk is het om de verjaardagskaart wat extra’s te geven? Het leuke: dit kan heel simpel met jouw overgebleven diamond painting steentjes.
 

Diamond painten in een diamond painting omgeving

Als echte diamond painting hobbyist zit je waarschijnlijk regelmatig met je neus in allerlei diamond painting spullen. Om dan helemaal in de sferen van diamond painting te komen kun je je diamond painting tools versieren met de overgebleven diamond painting steentjes.
 

Fleur je kantoorplek op

Laptop, agenda, pennenbakje, allemaal dingen die waarschijnlijk op jouw bureau of werkplek liggen. Om je kantoor of werkplek wat extra bling bling te geven is het een goed idee om bijvoorbeeld je agenda en/ of pennenbakje te decoreren met de overgebleven diamond painting steentjes. Krijgt je werkplek een gezellige uitstraling van!
 

Tissue- en theedozen

In principe kun je bijna alles met een vlakke ondergrond decoreren met diamond painting steentjes. Zo dus ook, tissue- en theedozen. Hoe leuk om deze ‘standaard’ dozen een nieuw leven in te blazen met jouw overgebleven diamond painting steentjes?
 

Voor buiten

Wat je ook kunt doen met de overgebleven diamond painting steentjes is een vogelhuisje versieren! Het versieren van een vogelhuisje is een erg leuke toevoeging aan het beeld van jouw tuin! En alle vogeltjes in de buurt zullen strijden voor een nestje in jouw een, door jou, prachtig versierd vogelhuisje. Maak je creatie af met een dun laagje vernis zodat de steentjes zo min mogelijk beschadigd raken door de zon of de regen.
 

Diamond painting steentjes bewaren

Het is uiteraard ontzettend leuk om creatief aan de gang te gaan met de overgebleven diamond painting steentjes. Maar ook het bewaren van de overgebleven diamond painting steentjes is helemaal niet verkeerd. De kans is namelijk best aanwezig dat je in de nabije toekomst wel weer een project wil gaan doen met diamond painting. Dan komen de overgebleven diamond painting steentjes natuurlijk goed van pas!