10 dingen die je moet weten voordat je een diamond painting bestelt

Wil je aan de slag gaan met Diamond Painting? Lees dan - voor je eraan begint - dit artikel goed door. Na het lezen hiervan weet je precies wat Diamond Painting zo leuk maakt en waar je op moet letten voordat je een Diamond Painting pakket bestelt.

Starten met Diamond Painting
1. Het is verslavend
Ben je eenmaal begonnen met Diamond Painting? Dan bestaat er een grote kans dat je (bijna) niets anders meer wilt doen. 'Eventjes' dat ene leuke schilderij afmaken, maar vervolgens toch enkele uren bezig zijn. Het is buitengewoon leuk om te doen én enorm verslavend.

2. Het is een manier om tot rust te komen
Het plakken van steentjes op een canvas is erg rustgevend. Het is een geweldige manier om je hoofd leeg te maken na een lange (stressvolle) werkdag. Je concentreert je puur en alleen op de prachtige steentjes, waardoor je jezelf er helemaal in kunt verliezen. Echt een uitkomst voor mensen die ADHD/ASS hebben, in een depressie zitten, of gewoon op zoek zijn naar een ontspannende hobby.

3. Je maakt je eigen unieke 'schilderij'
Hoe leuk is het om je zelfgemaakte schilderij op te hangen in je woon- of slaapkamer? Kies er bijvoorbeeld voor om een Diamond Painting te ontwerpen met je eigen foto. Een stuk origineler en leuker dan een gewoon, gedrukt canvas. Lijst je painting in, of plak hem op een stuk spaanplaat. Wedden dat je veel complimenten krijgt?

4. Het is leuk om samen te doen
Enthousiasme is erg aanstekelijk. Hebben je kinderen vakantie en weet je niet zo goed hoe je ze rustig moet krijgen? Ga dan samen aan de slag met Diamond Painting: gezelligheid gegarandeerd! Kind blij, jij blij. We leveren ook Diamond Painting pakketten aan speciaal voor de kleintjes.

5. Begin eenvoudig
Wanneer je voor het eerst start met Diamond Painting, begin dan niet te groot. Hoe kleiner de steentjes, hoe langer het duurt voor je resultaat ziet. Heb je het eenmaal onder de knie, dan kun je kiezen voor een grotere afbeelding met meer steentjes. Tip: leg de eerste rij langs een liniaal zodat ze mooi strak komen te liggen.


Maar.. let op!

Wanneer je Diamond Painting wilt bestellen bij een (buitenlandse) webshop kun je veel vervelende risico's lopen. We noemen ze hieronder:

1. Je loopt het risico op onverwachte extra kosten
Voornamelijk wanneer je Diamond Painting vanuit het buitenland bestelt (via bijvoorbeeld AliExpress), loop je veel risico op bijvoorbeeld extra (hoge) kosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het alsnog moeten betalen van btw en het betalen van douane- en inklaringskosten. Dit wil je natuurlijk het liefste zo veel mogelijk voorkomen. Bestel je Diamond Painting bij Strass-steentjes.nl? Dan voorkom je dit soort extra kosten.

2. De levertijden kunnen erg lang zijn
Het kan behoorlijk vervelend zijn wanneer je besluit om te starten met Diamond Painting weken- of zelfs maandenlang moet wachten. Het allerliefst heb je de spullen zo snel mogelijk in huis zodat je direct kunt beginnen. Bestellen via webshops als AliExpress is misschien goedkoop, maar de levertijd van bestelde artikelen kunnen enorm lang zijn. Daarnaast bestaat er ook nog de vraag of je bestelde spullen überhaupt aankomen.
Wij verzenden je bestelling vaak nog dezelfde dag!

3. De pakketten kunnen kapot of incompleet worden geleverd
Het komt vaak voor dat pakketten worden geleverd zonder bepaalde onmisbare onderdelen als wax, of zelfs kapotte en beschadigde steentjes bevat. Vervolgens gaat er enorm veel tijd overheen voor je de ontbrekende of vervangende onderdelen krijgt opgestuurd. Dat maakt dat je nóg langer moet wachten voor je aan je eerste schilderij kunt beginnen. Als je al het geluk hebt dat onderdelen worden nageleverd..

4. De kwaliteit is niet altijd even goed
Veel goedkope aanbieders werken met slechte kwaliteit canvasdoeken met een niet-werkende plaklaag. Laat dit nu net het belangrijkste onderdeel zijn van Diamond Painting. Deze plaklaag op het canvas moet er immers voor zorgen dat de steentjes netjes blijven zitten. Je wilt natuurlijk niet dat de steentjes er - na uren werk - afvallen wanneer je het schilderij ophangt. Tip: gebruik voor het opnieuw vastplakken van steentjes blanke nagellak of speciale lijm.

5. Niet alle kleuren zijn leverbaar
DMC telt circa 450 kleuren, maar veel goedkopere webshops werken met maar 300 kleuren. Hierdoor krijg je harde overgangen op het doek, wat het schilderij uiteindelijk onnatuurlijk maakt. Bij Strass-steentjes.nl maken we gelukkig altijd gebruik van alle 450 kleuren in onze Diamond Painting Pakketten.

Voorkom risico's en bestel bij Strass-steentjes.nl
Ben je op zoek naar een echt kwalitatief goed Diamond Painting pakket zonder bovenstaande risico's te lopen? Bestel dan één of meerdere Diamond Painting pakketten via onze webshop, of kom langs in onze winkel (alleen op afspraak). Zo ben je verzekerd van een prettige en snelle levering!