Het in elkaar zetten van het uurwerkje

In ons assortiment verkopen we super leuke diamond painting klokken, het enige nadeel is dat er niet standaard een uurwerkje bijgeleverd wordt. Je hebt dus wel de klok met de getallen, maar geen wijzers, laat staan iets dat de tijd überhaupt aangeeft. 

Hier hebben we de speciale uurwerkjes voor in ons assortiment!

Op het moment dat je het binnenkrijgt, denk je al gauw ‘en nu?’, wij gaan je uitleggen hoe je dit uurwerkje in elkaar zet, het kan namelijk maar op één manier. Eerst leggen we je de opbouw van het klokje uit. Als je het uurwerkje wil bevestigen in een diamond painting doek, lees dan ons blog over het uurwerkje bevestigen in een diamond painting klok


Hoe zet je het uurwerkje in elkaar? 


Stap 1. Basis kastje 
Allereerst pak je het basis kastje zonder de wijzers; vanaf hier bouw je het uurwerkje stap voor stap op. 

Het basis kastje van het uurwerkje

Stap 2. Beide ringetjes
Leg eerst het grootste ringetje om het middenstuk heen en draai daarna het hoekige ringetje er bovenop. 

Beide ringetjes plaatsen op het uurwerkje

Stap 3. De urenwijzer
Plaats de urenwijzer (kortste wijzer) bovenop het witte middenstuk en druk deze net zover aan tot hij niet verder kan. Hij blijft rusten bovenop het gouden schroefdraad. Hier dus niet overheen drukken. De zwarte kant van de wijzer moet naar boven. 

De urenwijzer plaatsen op het uurwerkje De urenwijzers plaatsen op het uurwerkje

Stap 4. De minutenwijzer 
Nu plaats je op dezelfde manier de minutenwijzer (de langste zwarte wijzer) bovenop de urenwijzer. Ook met de zwarte kant van de wijzer naar boven. 

De minutenwijzers plaatsen op het uurwerkjeDe minutenwijzers plaatsen op het uurwerkje

Stap 5. De secondewijzer 
De secondewijzer is de rode rechte langste wijzer. Deze druk je met het pennetje in het middenstuk. Je drukt deze net zo langs door tot hij ‘klikt’. 

De secondewijzers plaatsen op het uurwerkjeDe secondewijzers plaatsen op het uurwerkje

Stap 6. De wijzers recht buigen en batterij er in doen
De wijzers zijn buigbaar, buig ze zo recht mogelijk zodat ze elkaar niet raken tijdens het draaien. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is een AA batterij in de achterkant plaatsen en je uurwerkje werkt! 

Blogartikel 'Het uurwerkje bevestigen in een diamond painting klok': https://www.strass-steentjes.nl/uurwerkje-bevestigen-in-een-diamond-painting-klok